Färgstark utställning i Storfors

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:

Just nu pågår en uttrycksfull och annorlunda utställning i Kulturhuset i Storfors.Under vernissagekvällen var besökarna imponerade.- Hon är verkligen jättebra; färgstark och spännande, säger Werona Seitaneva.

Konstnären Birgitta Hane ställer ut sina tavlor på Kulturhuset i Storfors.
Foto: Eva Wiklund

Konstnären Birgitta Hane har bott tio år i Stockholm och även en lång period i Nederländerna. Hon har en lång räcka utställningar bakom sig, mestadels i Sverige men även i Finland och Nederländerna. Idag bor hon i Sunne och har nu valt Kulturhuset för att visa verk gjorda med tekniken encaustik, som innebär att man smälter vaxkritor med ett litet strykjärn. Det varma strykjärnet används sedan som en pensel för att applicera färgerna direkt på duken.Många besökare stannade länge framför verken, precis som Birgitta rekommenderat.- Det finns mer än man först kan tro i mina målningar. Titta man länge så kan man hitta små väsen eller djur, säger hon.Werona Seitaneva som åkt från Nässundet tillsammans med Anders passar på att ställa frågor om den speciella tekniken.- Det är roligt att någon jobbar med den här gamla tekniken. Den har många moment som hon har lyckats väldigt bra med, säger Werona, som själv är konstnär.Grace och Dirk Roos har åkt från Mårbacka för att se utställningen i Storfors.- Jag tycker verkligen om den här tekniken och naturmotiven som känns så levande, säger Grace.Birgitta Hane är nöjd med vernissagekvällen.- Det kom fler än jag väntat och som hade hoppats och så fick jag träffa en hel del gamla bekanta, säger hon.Utställningen pågår på Kulturhuset till och med 16 november.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.