Café Månntro i Vasakyrkan

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:

Café Månntro kallas en ny typ av caféträffar, som har premiär i Vasakyrkan på lördag, den 10 november. Först ut som medverkande gäst är Larseric Vänerlöf.

Larseric Vänerlöf är först ut som gäst, när Vasakyrkan i Filipstad har premiär för Café Månntro, caféträffar med chans att prata livsfrågor.
Foto: Lena Richardson

Planen är att en lördag eftermiddag varje månad ordna en träff då någon välkänd Filipstadsbo delar med sig av egna erfarenheter och funderingar om allmänna livsfrågor. Det ger cafégästerna möjlighet att få sina livsfrågor belysta från en annan synvinkel, och de får också tillfälle att själva bidra med egna synpunkter.

Lokala kändisar

Det är Vasakyrkans församling som inbjuder till caféträffen i sin församlingssal, men det innebär inte en begränsning till färdiga kristna trossatser. De lokala kändisar som medverkar är inte främst kända som aktiva i någon av kommunens kyrkor. En önskan om fritt tankeutbyte, öppet för olika åsikter, är skälet för att caféet kallas “Månntro”.

Först ut som medverkande gäst är Larseric Vänerlöf, välkänd initiativtagare till Lesjöfors museum, som han fortsatt stöder med sitt kunnande.

Larseric Vänerlöf stod också bakom tillblivelsen av Museet Kvarnen och verksamheten i Långban med museum och utställningar. Fram till sin pension arbetade han för Värmlands museum i Karlstad.

Livsfrågor och prat

Programledare för caféträffarna är Merion Gustafsson och Karin Paulsson. De vill ge plats både för en intressant presentation med samtal om viktiga livsfrågor och för en trevlig gemenskap med alldagligt prat vid borden i församlingssalen, där det serveras fika med hembakat bröd.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.