Tjock hund måste banta

Nyheter
PUBLICERAD:
En hundägare i östra Värmland måste sätta sin överviktiga hund på diet och rapportera hundens vikt till länsstyrelsen varje månad. Det rapporterar P4Värmland.

Länsstyrelsen sätter in åtgärden efter att man fått en anmälan om den överviktiga hunden, och gjort en kontroll där hunden bedömdes som fet. Eftersom hundägaren inte tagit tag i problemen, kräver länsstyrelsen nya åtgärder med hänvisning till djurskyddslagen.

Om hundägaren ändå inte hjälper sin hund att gå ner i vikt kan djuret omhändertas av myndigheten.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.