Hoppa till huvudinnehållet

Norouz blev attackerad efter finalen

Publicerad:
Norouz Amini har inga planer på att sluta som domare, trots att han blev illa behandlad efter herrfinalen av futsalcupen Varannan damernas i Karlskoga.
Norouz Amini har inga planer på att sluta som domare, trots att han blev illa behandlad efter herrfinalen av futsalcupen Varannan damernas i Karlskoga. Foto: Filip Kowalski

Filipstadsdomaren Norouz Amini dömde under den gångna helgen herrfinalen av futsalturneringen Varannan damernas i Karlskoga.

Efter slutsignalen utbröt kaos när ett ilsket Karlskoga IF stormade fram till Norouz Amini för att ifrågasätta ett domslut.

Norouz Amini från Filipstad har några år som domare bakom sig, både inom fotbollen och inom futsal.

Under den gångna helgen dömde han under Rävåsens futsalturnering Varannan damernas i Karlskoga och fick bland annat i uppdrag att döma herrfinalen mellan Karlskoga IF och Woody´s/Rävåsen.

Kaosscener när Varannan damernas avgjordes

Och finalen skulle komma att få ett mycket tråkigt slut, då Norouz Amini blev påhoppad och ifrågasatt av besvikna spelare och ledare från Karlskoga IF.

- Med en minut kvar stod finalen 2–1 till Karlskoga IF. Sen kom en snabb boll och jag blåste straff i en situation. Jag tyckte att det var en straff, men det tyckte inte dom (Karlskoga IF). Woody´s gjorde sedan mål på straffen och det blev 2–2 efter ordinarie matchtid. I den följande straffläggningen vann sedan Woody´s, berättar Norouz Amini.

Och fortsätter:

– När finalen var slut rusade hela laget (Karlskoga IF) mot mig. De var missnöjda och tyckte att jag hade dömt en felaktig straff. Sen kom en ur publiken bakifrån när jag stod och pratade med deras ledare och slog mig i ansiktet.

Hur känns det nu efter det som har hänt?

– Det känns okej nu, men ändå inte.

Slutade kaoset efter att du fick ta emot slaget?

– Nej, det slutade inte. De fortsatte att knuffa och det kom många könsord mot mig, men jag försökte att backa undan så gott det gick. Till slut kom det några vakter och då kunde jag gå därifrån. Sen fick jag vänta till att de åkt därifrån, sen kunde jag åka hem.

Artikeltaggar

FilipstadFutsalKarlskogaKarlskoga IFNyheter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.