Hoppa till huvudinnehållet

Grythyttan kvar i White Guide

Publicerad:
Grythyttans gästgiveri invigde ett nytt koncept i höstas: Kötthimlen. Foto: Lena Richardson

Grythyttans gästgivaregård är kvar i White Guide, krogguiden som listar Sveriges bästa restauranger.

Till årets White Guide har 600 restauranger kvalificerat sig till den årliga listningen. Av dem är 89 nya, men gästgiveriet i Grythyttan hör till de återkommande näringsställena på listan.

I ett pressmeddelande hävdar de som sammanställer White Guide att kvaliteten på årets utvalda krogar är ännu högre än tidigare.

Ribban höjs

“När den genomsnittliga prestationen successivt flyttas uppåt ökar risken att restauranger som inte hållit jämna steg med konkurrensen rör sig nedåt i placeringsordningen eller hamnar utanför 600-listan – de behöver inte alls ha blivit sämre, det är ribban som höjts”.

I Värmland finns tio krogar som får en plats på listan. Ingen av dem finns i Filipstad med omnejd, men lite Filipstadsanknytning hittar man ändå på listan tack vare Br Olssons Elektriska i Karlstad, där Björn Ståhlberg är köksmästare. Han har tidigare jobbat på Hennickehammars herrgård.

Prisgala i mars

Listan över utvalda restauranger presenterades nyligen och inom kort - på en gala i Malmö den 4 mars - ska det också avslöjas vilka som vinner White guides priser. Ingen i Värmland hör till de nominerade; närmast geografiskt finns Bryggerikrogen i Nora, som är nominerade i kategorin Årets Dryckesupplevelse.

Artikeltaggar

GrythyttanNäringslivNyheterWhite Guide

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.