Hoppa till huvudinnehållet

Marcos överger politiken

Publicerad:
Reporter Lena Richardson
Lena Richardson
lena.richardson@nwt.se
Marcos Ciscar (M) överger politiken, besviken på det politiska klimatet i kommunen. Det förklarar han i ett brev till kommunen.
Marcos Ciscar (M) överger politiken, besviken på det politiska klimatet i kommunen. Det förklarar han i ett brev till kommunen. Foto: Filip Kowalski

Marcos Ciscar (M) lämnar inte bara kommunstyrelsen utan alla uppdrag. Det står klart när han i ett långt brev till kommunen avsagt sig alla sina politiska uppdrag.

FT berättade i förra veckan om hur Marcos Ciscar mitt i mötet med kommunstyrelsen deklarerade att han tackar för sig.

Politiker avgick - mitt i mötet

Då, efter mötet, sa hans partikamrater att det bara handlade om hans ersättarplats i kommunstyrelsen, men så var det inte.

Marcos Ciscar skriver i sin avsägelse att det handlar om samtliga politiska uppdrag han har.

I skrivelsen framhåller han som han också sa i kommunstyrelsen, att han tycker att han lyckats uppnå för lite genom politiken. Utspelet i kommunstyrelsen kom i samband med en diskussion om en motion han skrivit om kommunens jämställdhetsarbete, men både på mötet och i skrivelsen framgår att behandlingen av motionen inte är enda anledningen till att han väljer att gå.

“Motarbetas alltid”

“När jag blickar tillbaka så inser jag att det enda konkreta jag lyckats göra för mina väljare är att driva igenom bygget av ett staket som skyddar skolbarn på väg till Strandvägsskolan. Även det till synes enkla och välvilliga förslaget väckte starkt motstånd, märkligt nog. Eftersom jag på övriga områden i livet är relativt framgångsrik drar jag slutsatsen att det kanske här inte bara handlar om min olämplighet eller okunskap, mina förslag eller hur jag framställer dem. Hela poängen tycks snarare vara att förslagen alltid skall motarbetas så länge de kommer från fel håll” skriver han till kommunen.

Pustar och stånkar

Han anklagar i skrivelsen Socialdemokraterna för att slentrianmässigt vara emot förslag från oppositionen.

“Socialdemokrater som öppet pustar, stånkar och stönar ljudligt över frågor från oppositionspolitiker. Någon sade till och med att min kollegas frågeställning var "töntig". Jag tycker inte detta är sunt. Det är en dålig kultur att bedriva samtal för kommuninvånarnas bästa i” skriver Marcos Ciscar.

I avsägelsebrevet tackar han för tiden med politiken och “väntar med spänning” på vad nykomlingarna i politiken kan åstadkomma. Själv sätter han punkt:

“Nu är det en gubbe mindre i den politiska sandlådan i Filipstads kommun. Den här gången kommer jag inte tillbaka. Så mycket värdefull tid jag nu får för bättre aktiviteter! Och dagens möte tar jag inte betalt för - jag bjuder på det som avskedsgåva. Vad ska jag med pengar till om jag inte kan uträtta något?” skriver han.

Artikeltaggar

Filipstads kommunMarcos CiscarModeraternaPolitikSocialdemokraterna

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.