Hoppa till huvudinnehållet

Operabio även till hösten

Publicerad:
Reporter Lena Richardson
Lena Richardson
lena.richardson@nwt.se
En trogen publik följer operasändningarna från Metropolitan. På lördag är det säsongsavslutning med Wagners Valkyrian. Foto: Ken Howard/Metropolitan Opera
En trogen publik följer operasändningarna från Metropolitan. På lördag är det säsongsavslutning med Wagners Valkyrian. Foto: Ken Howard/Metropolitan Opera

Den dåliga nyheten för alla operavänner är att lördagskvällens operaföreställning på Folkan bio är vårens sista. Den goda nyheten är att det redan är bestämt att det blir opera även till hösten.

Det har varit en normal säsong för operabion publikmässigt.

– Vi har haft 15-20 personer ungefär hela tiden, på de flesta. Det är jättesynd egentligen att det inte kommer fler, säger Tommy Magnusson på Folkan.

Det är ett kärngäng som kommer till varje föreställning och sedan kommer det några till beroende på vilken föreställning det är.

Först ut i höstas var Aida och sedan har man betat av Simson och Delila, Flickan från Vilda västern, La Traviata, Carmen och Regementets dotter, innan det nu på lördag den 30 mars är dags för operaårets sista operabio, Wagners Valkyrian.

Hur blir det till hösten då - vad visar ni då?

– Vi har inte fått något program än, men det kommer att bli, lovar Tommy Magnusson.

Han är inte själv någon större operafantast men visst ser han att de som uppskattar opera verkligen gillar operabion.

– Vi måste köra något för alla, säger han.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads Folkets husNöje/KulturOpera

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.