Flyktingadvokat anmäld av god man

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Selma Yohannes förra advokat har blivit anmäld till Advokatsamfundet av Selmas förre gode man, Marianne Karlsson i Filipstad.

Bakom anmälan står riksföreningen Gode män tillsammans med Marianne Karlsson.

– Jag tycker hon har uttalat sig i radio och tidning på ett kränkande sätt om mig som inte stämmer, säger hon.

Marianne Karlsson blev själv polisanmäld i februari av flyktingadvokaten för trolöshet mot huvudman. En månad senare blev anmälan avskriven av åklagare.

– Det har varit fruktansvärt jobbigt för mig. Jag har inte begått något brott och jag har inte kunnat påverka Migrationsverkets beslut om att utvisa Selma. Efter allt jag har läst och hört har jag inte fått någon ro och mått extremt dåligt, säger hon.

I en intervju med P4 Värmland säger advokaten Emilie Hillert att det är rätt gjort av den förre gode mannen att anmäla henne.

– Det är jättebra att den gode mannen gjort en anmälan om hon anser att jag brutit mot de advokatetiska reglerna, så får Advokatsamfundet utreda det, säger Emilie Hillert.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.