Arbetslösheten fortsätter minska i Värmland

Näringsliv
PUBLICERAD:
Arbetslösheten i Värmland minskade under april månad med 0,7 procentenheter jämfört med samma period förra året.

Lägst arbetslöshet i Värmland hade Hammarö kommun med 3,7 procent. Filipstad har den högsta, 11,2 procent.

Jämfört med april i fjol har arbetslösheten minskat i 13 av 16 kommuner.

Storfors är den kommun i Värmland som har den största minskningen, minus 2,3 procentenheter. Forshaga stod för den största ökningen, 0,6 procentenheter.

– Vi har en fortsatt stark arbetsmarknad i Värmlands län och det ger resultat på arbetslösheten bland långtidsarbetslösa, ungdomar och utrikesfödda där arbetslösheten fortsätter att sjunka i samtliga dessa grupper, säger Rikki Bråth, analytiker på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.