Var ska vi bo?

Debatt
PUBLICERAD:
Det satsas på ett nytt äldreboende i Filipstad, men i Lesjöfors och de andra mindre orterna drar kommunen ner, anser insändarskribenten.
Foto: Lena Richardson
Under årens lopp har man i Filipstad bland annat satsat miljoner på att rusta upp Filipstads centrum och genomfarten genom staden, anlitat konsulter som har räknat och ritat på en ny skolbyggnad och i detta nu så bygger man ett nytt äldreboende för åtskilliga miljoner.

Är vi i behov av detta? Ja självklart måste vi satsa på att kommunen blir attraktiv för besökare, att våra barn har det bra i skolan och att våra äldre får en värdig avslutning på livet. Men, kommunen är betydligt större än Filipstads tätort.

I Lesjöfors lägger man ner matbespisningen på äldreboendet Ugglan så våra äldre inte ens får känna matos från köket längre. Även för våra barn ska man nu göra det sämre genom att eventuellt lägga ner högstadiet så att barnen får spendera en dryg timme ute på vägen för att åka in till tätorten Filipstad för att gå i skolan.

I Nordmark och Brattfors är det än värre då det nu pratas om att våra barn på 6 år ska få sätta sig på en buss för att åka in till skolan eftersom de här barnen kostar för mycket.

Får inte våra barn och äldre kosta pengar när de inte bor i Filipstad?

Jag tillsammans med många andra hoppas nog att våra så kallade politiker slutar att tänka kortsiktigt och istället värnar om de invånare som väljer att trots indragna busslinjer, postkontor, apotek med mera stanna kvar ute på landsbygden och bidra till att den blomstrar, tyvärr genom allt för mycket ideellt arbete, men om vi inte får hjälp så brukar vi lösa de mindre sakerna själva.

Detta som jag påvisar här är dock inget som vi kan fixa själva med ideellt arbete utan här måste politiker kliva in och ta sitt ansvar för HELA kommunen!

David Johansson

Nordmark

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.