Många hemmahopp på Stensta

Publicerad:
Jasmin Hedberg från Filipstad deltog med sin Gift In Time under Junitävlingarna förra året. Ekipaget kommer att göra starter tillsammans även i årets tävlingar på Stensta som inleds under fredagen. Foto: Filip Kowalski

Under helgen kommer det att finnas gott om hästar och ryttare i Filipstad, för det är nu som Junitävlingarna ska avgöras på Stensta.

Bland alla deltagare finns sju hemmaekipage, liksom den tidigare Filipstadsryttaren Emelie Jonsson som nu tävlar för Storfors.

Vanligtvis brukar Junitävlingarna vara en fyradagarstävling, men till årets säsong har Filipstads ridklubb valt att komprimera händelserna på Stensta till fredagen, lördagen och söndagen.

De första hemmahoppen kommer att presentera sig redan under fredagen i form av Jasmin Hedberg som ska tävla med sin Gift In Time, respektive Marie Dahlgren som ska tävla med sin häst Cantador. De kommer att göra två starter var, först i en 0,70-hoppning, därefter i en 0,80-hoppning.

Under lördagen kommer hemmahoppen att hålla till i klasser där det tävlas över hinderhöjder som mäter 1,00 meter, 1,10 liksom 1,20. Hemmalaget ställer upp med Ruth Persdotter på Capo Lou, Sebastian Lindgren på Papillon Peppin, Katrin Skoog på Canoptica S, Felicia Hedberg på Aroma och Emelie Johansson som ska tävla med både Parcour MM och Race LJ.

Under lördagen kommer publiken som kommer till Stensta även få chansen att följa Storforsryttaren Emelie Jonsson på hennes tidigare hemmaplan då hon ska tävla med sin Guess i två olika klasser.

Under söndagen är det tänkt att Junitävlingarnas tyngsta klasser ska avgöras. Emelie Jonsson kommer tillbaka med sin Guess för att delta i en 1,10-hoppning. Samtidigt har Emelie Johansson anmält sig till tre olika uppsittningar. Dels ska hon lotsa Parcour MM och Race LJ över 1,20 meter höga hinder, men hon ska även göra ett försök att rida felfritt med Esquire i en 1,30-hoppning.

Filipstadsinslagen är dock fler än så under söndagen då Ruth Persdotter ska tävla med Capo Lou i två olika klasser, medan Katrin Skoog och Canoptica S och Felicia Hedberg satsar på att nå ett bra resultat i en 1,10-hoppning.

Artikeltaggar

FilipstadHästsport

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare