Hoppa till huvudinnehållet

Hon får årets Parlingpris

Publicerad:
Författaren Elsie Johansson är årets mottagare av Nils Parling-priset.
Författaren Elsie Johansson är årets mottagare av Nils Parling-priset. Foto: Henrik Montgomery/TT

Författaren Elsie Johansson är årets Parlingpristagare. Hon kommer att få ta emot priset under torsdagen, i den pågående Dan-Andersson-veckan.

Elsie Johansson kommer till Fredriksberg och Säfsnäs hembygdsgård för att motta Nils Parlingpriset 2019.

Det är ett pris som delats ut sedan 1983 av föreningen Nils Parlings Vänner. Bland tidigare pristagare märks bland andra Allan Edwall, Gunde Johansson, Nina Hedenius, Aino Trosell, Peter Carlsson, Lena Willermark, Stefan Sundström och Göran Greider.

Parlingpriset består av 5 000 kronor, blomster och diplom.

Motiveringen offentliggörs vid prisutdelningen på Nils Parling-dagen den 1 augusti. Visgruppen Mylla står för underhållningen tillsammans med Peter Resare som sjunger Nils Parlings populära visor och Göran Greider högtidstalar.

Artikeltaggar

Dan AnderssonFamiljFörfattareFredriksbergNöje/KulturNyheterSommar

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.