Hoppa till huvudinnehållet

Så snusar värmlänningen

Publicerad:

Runt 15 procent av Sveriges befolkning snusar och av dem är 8 av 10 män. I Värmland är dock andelen snusare högre. Det visar en undersökning som snustillverkaren Nordic Snus har gjort.

Undersökningen har gjorts med hjälp av intervjuer med knappt 2500 snusare samt försäljningsstatistik och visar bland annat att 19 procent av Värmlands invånare snusar och att andelen kvinnliga snusare här är något högre än i riket. 23 procent av Värmlands kvinnor uppges snusa.

Däremot ska andelen unga (18-24 år) som snusar vara den lägsta i landet. Endast 5 procent av värmlänningarna i åldern 18-24 uppges snusa. 74 procent av de värmländska snusarna är över 35 år.

Precis som i resten av landet är vitt portionssnus mest populärt och tar en förstaplats med 45 %. På andra plats kommer brun portion (28 %) som är något vanligare än lössnuset (24 %). Värmlänningarna föredrar också i större utsträckning än övriga svenskar ett normalstarkt snus – 88 %.

Artikeltaggar

NyheterTobakVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.