Hoppa till huvudinnehållet

Angelica tar kampen mot psykisk ohälsa

Publicerad:
Angelica Carlsson tar kampen mot psykisk ohälsa.
Angelica Carlsson tar kampen mot psykisk ohälsa. Foto: Mimmi Törnberg

På lördag, den 7 september, arrangeras en musikshow i Folkets hus i Hällefors. Showen är en del i det arbete mot psykisk ohälsa som Angelica Carlsson driver. Överskottet går till Världens barn och kampen mot psykisk ohälsa.

På scenen uppträder Angelica Carlsson, Magnus Bäcklund, Linda Carlsson, Love Juvel, liveband, gästartister, körerna Angels och Familjekören.

Musikshowen pågår cirka en och en halv timme och besökarna bjuds bland annat på många fina och egenskrivna låtar.

– Det var min och min kompis idé från början. Vi vill få folk att må bra och stoppa folk från att skada sig själva fysiskt och psykiskt. Man ska kunna komma dit och inte vara ensam, få vara sig själv utan att folk bryr sig, berättar Angelica Carlsson som arrangerar showen och även kommer att uppträda själv under kvällen.

Musikshowen arrangerades första gången förra året.

– Nu arrangerar jag den själv, jag hoppas att hela biosalen blir fullsatt, men det är svårt att säga. Det var 60-70 besökare förra året men i år tror jag det blir fler.

Lyfta ämnet

Hon har själv upplevt psykisk ohälsa och tycker att det pratas alldeles för lite om detta i samhället.

– Vi kommer att prata om det under kvällen, men även sjunga om det. Det handlar mycket om det i texterna. Jag vill få folk att förstå att man kan vara sig själv och vara som man är. Och inte behöva låtsas vara någon annan.

Hon menar att mobbning är den största faktorn bakom problem som exempelvis depressioner och ätstörningar, därför är det viktigt att acceptera varandras olikheter.

Angelica har bara fått positiv respons på den här musikshowen.

– Alla tycker att det är en jättebra sak och för en god sak

Under kvällen lottas det även ut en spa-dag på Loka brunn med fyrarätters middag.

Artikeltaggar

FamiljHälleforsMusikNöje/KulturNyheterPsykisk ohälsa

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.