Ny rektor på Lundsberg

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Lundsbergs skola har rekryterat en ny rektor, som tillträder innan vårterminen 2020 enligt ett pressmeddelande från skolan.

Eddy Johansson, 53, kommer närmast från en tjänst som rektor på Sagaskolan i Sigtuna kommun. Han har sedan tidigare 24 års erfarenhet som lärare, internatansvarig, biträdande rektor och rektor vid Sigtunaskolans Humanistiska Läroverk och har även jobbat utomlands.

– Det är med glädje och spänning jag ser fram emot att återvända till en internatorganisation som Lundsberg. Jag ser Lundsberg som en ledande skola i Sverige och Norden och hoppas med min erfarenhet kunna leda skoan till ytterligare utveckling samt stärka det väl fungerande i verksamheten, säger Eddy Johansson i pressmeddelandet.

Eddy Johansson räknar med att flytta in på Lundsberg till våren.

– Eddy har ett kallt huvud, ett varmt hjärta och en tydlig moralisk kompass. Detta är viktiga egenskaper för en rektor på Lundsbergs skola, säger Lundsbergs styrelseordförande Johan von Schéele i pressmeddelandet.

För närvarande är Peter Morfeldt tillfällig rektor och skolchef på Lundsberg.

Skolan grundades 1896 och har elever från hela Sverige och större delen av världen.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.