Hoppa till huvudinnehållet

Kommunens omstridda beslut höll i rätten

Publicerad:
Urban Pettersson och Johnny Grahn fick inte Förvaltningsrätten med sig.
Urban Pettersson och Johnny Grahn fick inte Förvaltningsrätten med sig. Foto: Filip Kowalski

Förvaltningsrätten ger klartecken för två ifrågasatta kommunala beslut; dels avtalet med IP Only, dels val av ledamöter till två kommunala utskott och tre kommunala bolag.

Johnny Grahn och Urban Pettersson (SD) överklagade kommunstyrelsens beslut om vilka politiker som skulle sitta i kommunstyrelsens arbetsutskott och i teknikutskottet.

De överklagade också fullmäktiges beslut om vilka som skulle få sitta i styrelsen för Filipstads Energi AB, Filipstads Energinät AB och Filipstads Stadshus AB.

De var missnöjda med att SD inte fått några platser och tyckte att processen inte gått rätt till. Så var inte fallet slår nu Förvaltningsrätten fast i en dom.

Omstritt avtal

Samma instans har även avgjort en överklagan av fullmäktiges beslut från i våras om att göra ett avtal med IP-Only värt närmare 19 miljoner. En privatperson hade överklagat och ville ha beslutet upphävt, bland annat med hänvisning till att företaget är en "omdiskuterad och kontroversiell aktör".

Förvaltningsrätten skriver dock i sin dom att beslutet inte är olagligt och att det inte är rättens sak att bedöma om det var lämpligt. Överklagan avslås.

Läs också:

Nya fiberavtalet överklagatKommunen står på sig om överklagat avtalSD-politiker får inte prata i rättenStrid om platser i bolag

Artikeltaggar

Filipstads kommunFörvaltningsrättenIP OnlyKommunfullmäktigeNyheterPolitikSverigedemokraterna

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.