Hoppa till huvudinnehållet

Positiva gänget laddar för manifestationen

Publicerad:
De låter hjärtat vara med. På torsdag den 24 oktober hålls en positiv manifestation på Stora torget. Hasse Nordlund, Monica Foogde, Leif Kuhlin, Dee-Anna Stolpe och Mathilda Andersson är laddade för evenemanget. Foto: Lena Richardson

På torsdag kväll är det samling på Stora torget som gäller för alla som vill visa sin uppskattning för Filipstad. Förberedelserna är i full gång och nu vet man att det kommer att bli en manifestation med både ljus och musik.

– Det är så här - en klapp på axeln och "bra, jag kommer!".

Hasse Nordlund, en av initiativtagarna, visar och berättar om vilka reaktioner han mött på idén att göra en manifestation för att visa de positiva sidorna av Filipstad.

– Det är bara positivt.

Ljusare bild

Som FT berättade i förra veckan är bakgrunden till manifestationen de många negativa omnämnanden som kommunen fått i både riksmedia och utländsk press, apropå svårigheterna kring ekonomi och integration.

De aktiva bakom den positiva manifestationen vill visa att det finns en annan, ljusare och lika sann, bild av läget i kommunen.

– Det finns ju så mycket här, säger Hasse Nordlund.

Rolf ska spela

Han hoppas och tror att det blir många på torget på torsdagskvällen.

Förutom att de bara genom att gå dit gör en aktiv handling, hoppas han att många också tar med sig marschaller, som man tänker ställa i hjärtform och tända.

Rolf Carlsson ställer upp för Filipstad. Han spelar på torget i samband med manifestationen.
Rolf Carlsson ställer upp för Filipstad. Han spelar på torget i samband med manifestationen. Foto: Lena Richardson

Musik blir det också. Filipstadssonen Rolf Carlsson ringde själv och erbjöd sina tjänster - en äkta ambassadör för stan.

Hans Nordlund ser fram emot torsdagskvällen, och tror att den kommer att ge effekt.

– Jag tror att många kommer att börja prata med varandra, ungefär som på Kvällsöppet, när alla pratar och lär känna varandra. Jag tror att man kommer att prata med varandra om att det är bra här!

Artikeltaggar

FamiljFilipstadFilipstads kommunHans NordlundManifestationerNöje/KulturNyheterPositiva FilipstadRolf CarlssonStora torget

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.