Hoppa till huvudinnehållet

Filipstad värt att lysa upp

Publicerad:
Visst kan grått vara vackert, som här i Långban, men ibland behöver man också lysa upp tillvaron. Foto: Lena Richardson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är mörkt på morgonen, ösregnet under natten har övergått i duggregn och när mörkret viker ersätts det av grådis. Och det är inte ens november än! Är det någon gång vi alla kan behöva en själslig vitamininjektion så är det väl nu.

Nu kommer den snart, på torsdag kväll närmare bestämt. Då är det dags för manifestationen för det positiva Filipstad, en tillställning som kommer att lysa upp, bildligt och bokstavligt.

I Filipstad finns nämligen en liten grupp som beslutat sig för att de vill visa världen att Filipstad är fint, bra och fyllt av positiva människor, händelser och företeelser.

Lycka till tänker väl alla utanför kommungränserna som lever med bilden av Filipstad som målats upp av Expressen, Uppdrag granskning, New York Times och några till (på senare tid med god hjälp av en del företrädare för Filipstads kommun, kan man nog påstå).

Nog har även FT serverat en del dåliga nyheter genom åren, från nedläggningar och varsel till sparförslag och brakförluster. Ibland är det dessutom riktigt bra att få höra en dålig nyhet - det ger ju chansen att i bästa fall påverka utvecklingen: säga ifrån mot sparförslaget, rädda det nedläggningshotade evenemanget och så vidare.

Dock vågar jag påstå att vi som jobbar på lokaltidningar inte nöjer oss med bara de dåliga nyheterna. Eftersom vi följer vår stad och vår bygd under en längre tid, blir det inte bara enstaka nedslag när något anmärkningsvärt hänt och sen raskt vidare till nästa katastrof, på nästa ställe. Vi är på plats också i vardagslunken och skriver även om det glada, det positiva. Det blir en helhet, där det krångliga och träliga (som ibland reds ut just tack vare att vi skriver om det!) får leva sida vid sida med de hjärtevärmande inslagen.

Vi lyfter fram eldsjälarna, föreningarna som håller aktivitetsnivån hög, företagarna som ger jobbtillfällen och tillväxt, kort sagt de positiva krafterna. Häng med, i papperstidningen, på webben och/eller i appen så har du beviset!

Och japp, självklart är FT på plats på Stora torget på torsdag kväll, för att vara en del i det som sker och för att föra ut budskapet: här i kommunen finns folk som vill, vågar och kan!

Ses vi där?

Lena Richardson

Positiva gänget laddar för manifestationenDe vill lyfta fram det goda Filipstad

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads kommunFilipstads kommunLedarePositiva Filipstad