Barn har rätt till en bättre lekmiljö än så här

Insändare
PUBLICERAD:
En inte så inspirerande lekmiljö för barnen i Lesjöfors.
Foto: privat
Svar till Inge Nilsson-Pihl. Vart har ni fått uppgifter ifrån att Rödingens lekpark är dåligt använd av våra barn? Kan gissa att det i alla fall inte är de boende i området. Just nu bor det mer barn i Rödingens område än det gjort på många år. Hur lockande är det för ytterligare fler familjer att flytta dit när det inte ens finns en gungställning?

Och lekparken som du hänvisade oss till med våra barn är också borttagen (det nämnde vi redan i vår föregående insändare). Att man inte har mera koll på vad som finns i kommunen tycker vi är sorgligt.

Att vi även hänvisas till skolgården är också märkligt då skolan och barnomsorgens verksamhet slutar klockan 17 och allmänheten inte får vistas där innan dess. Och det gäller alla vardagar året runt.

Också konstigt att ni inte har mer koll på sådant, för vi förmodar att samma regler även gäller de andra skolorna och fritidshemmen i kommunen.

Vi vet att alla barn har rätt till lek i en stimulerande miljö enligt FNs barnkonvention. Även de som växer upp i ett hyreshusområde.

Åsa Hopman, Lenny Hopman, Jessica Johansson, Anders Ohlsson, Cecilia Frisk, Gabriella Stålhammar, Annica Tellin, Annika Rinne, Kenneth Nurmela, Sara Wikström, Sonny Juvel, Linda Henningsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.