Hemvändare besviken på stök och kladd

Insändare
PUBLICERAD:
Filipstads centrum - en idyll? Nej, tycker insändarskribenten efter en trist helg med skadegörelse och stök.
Foto: Lena Richardson
Lugna och trygga Filipstad? Nej, det håller jag verkligen inte med om! Vad har hänt med den här staden de senaste åren?!

Jag var under Allahelgonshelgen på besök hos familjen i Filipstad och blir bedrövad av vad jag ser. En sån fantastiskt vacker stad i förfall.

Ungdomsgäng som skriker och stökar runt vid busstationen och torget både mitt på dagen och på kvällen och natten. Filipstadsbor som håller med om att stan har blivit så otrygg att man knappt vågar gå ut ensam på kvällarna längre.

Vandalisering av fastigheter och bilar, något jag blev utsatt för. Hela bilen inkletad i filmjölk, och ni som gjorde detta: modigt av er ändå eftersom bilen stod parkerad synligt från tre lägenhetshus och vid en gata där många passerar förbi, både i bil och till fots, speciellt eftersom detta skedde mellan klockan 19.30 och 21.15 och inte på natten.

Jag tycker dock lite synd om er, för ni måste ha fruktansvärt tråkiga liv om detta är det roligaste ni kan komma på att sysselsätta er med. Och inte är ni coola heller, denna händelse är ren idioti! Jag är heller inte den första att bli utsatt för detta, ägg och majonnäs har bilar också polerats med i Filipstad.

Filipstad är tyvärr ett samhälle som blivit laglöst och all kritik till Polisen på 11414 när man står på köplats 1 i 1,5 timme innan någon svarar.

Jag vill dock avsluta med att tacka kvinnan som arbetade på lördagskvällen på Cirkle K (mitt i all röra missade jag att uppfatta ditt namn) och som öppnade upp biltvätten åt mig så sent på kvällen. Tack för ditt bemötande och toppenservice!

En gång Filipstadsbo, aldrig mer

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.