Bättre läge för skolskjutsarna

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Madeleine Johansson
Läget för länets skolskjutsar ser ljusare ut på onsdagen än vad det gjorde på tisdagen.

På tisdagseftermiddagen tvingades Hammarö, Arvika och Sunne kommuner att ställa in alla skolbussar. Kommunerna uppmanade alla vårdnadshavare att själva hämta sina barn. Orsaken var den blixthalka som rådde på vägarna.

På onsdagsmorgonen ser dock läget ljusare ut för skolskjutsarna.

Värmlandstrafik skriver på sin hemsida att det på onsdagsmorgonen inte finns några rapporter om att några turer ska vara inställda och att trafiken ser ut att rulla "i stort sett" normalt.

Några mindre, problem har rapporterats dock under morgonen. Bland annat har en tur i Jössefors ställts in och en buss i Ekenäs har haft problem i halkan.

Man varnar dock för att hala vägar kan leda till förseningar.

"Det är i nuläget svårt att förutspå vädersituationen under tidig onsdagsmorgon och hur vädret kommer att påverka skoltrafiken. Håll koll på vår trafikinformation på webbsidan, där kommer vi att informera om läget. Vi kommer även att lägga upp aktuell information under morgonen på vår Facebook", skriver företaget på sin hemsida.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.