Hoppa till huvudinnehållet

Detaljplan för skola skickas tillbaka

Publicerad:
Per Gruvberger (S) tog upp frågan om hur exakt detaljplanen ska uttrycka vilken sorts skola som ska byggas. Foto: Lena Richardson

Kommunstyrelsen skickar förslaget till detaljplan för en ny skola i Filipstad på återremiss för mer utredning. Dock är det varken själva skolan eller planens utformning som orsakade frågetecknen som ledde till beslutet.

Om det står "Detaljplan för ny skola F till 6" i rubriken och på många ställen i detaljplanen - kan man då bygga en skola för andra årskurser än exakt F till 6 om man skulle vilja det?

Den frågan dök upp från både det röda och det blå laget under kommunstyrelsens sammanträde på onsdagen.

Ansvarig handläggare fick nu i uppdrag att ta reda på om det går att ändra, så att det bara står "skola" där det nu står "F till 6-skola".

– Juridiskt spelar det nog ingen roll, men det kanske blir tydligare för allmänheten, säger Per Gruvberger (S).

I övrigt hade ledamöterna i kommunstyrelsen inga frågor kring planförslaget. Det har varit ute på samråd och granskning och när det väl godkänts av kommunstyrelsen, ska det upp i fullmäktige för beslut.

Nya skolans detaljplan ut på samråd

Artikeltaggar

DetaljplanerFilipstadFilipstads kommunGrundskolanNyheterPer Gruvberger

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.