Vi lever i ett fritt land - låt oss ha luva inomhus

Insändare
PUBLICERAD:
Frans Jeppsson Wall hade mössa inomhus i Melodifestivalen, åtminstone på genrepet.
Foto: Christine Olsson/TT

Jag tycker att elever ska få ha luva, kepsar och mössor på lektionerna i skolan.

Elever vill att man ska få ha luva, mössa och kepsar på lektionerna. När vuxna möter elever med saker på huvudet blir dom väldigt arga. Dom som har mössa mm blir mycket ledsna när dom inte får ha det och de känner sig kränkta.

För det första anser jag och många andra att till exempel luva avskärmar omgivningen och ger bättre koncentration. Det är lättare att koncentrera sig på det som är rakt fram då. Kanske om man har en genomgång och lärarna säger att man får sätta på sig luva, mössa och keps efter genomgången är det okej.

När elever säger att det är ett hjälpmedel skrattar lärarna och säger “ Det är bara nåt du har fått för dig”. Det riktiga problemet är att en dum, okänslig och respektlös människa en gång i tiden fick för sig att man inte skulle få använda saker på huvudet inomhus.

För det andra är Sverige ett fritt land och man borde få ha precis vilka kläder man vill ha när och var. Jag menar inte att man ska ha overall på sig inne, men att keps och så vidare kan vara ett hjälpmedel.

Avslutningsvis skulle inte elever prata och kolla på varandra lika mycket på lektionerna om man hade något som skärmade av.

Som sagt så bedömer jag att Sverige borde och absolut ska tillåta mössa, keps och luvor på lektionerna i skolan.

En arg Hattifnatt

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.