• idag
  2 juli
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 juli
  18°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 juli
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   3.9 mm
 • söndag
  5 juli
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   3.7 mm
 • måndag
  6 juli
  15°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   3.2 mm

Bra mycket sämre med nya skolförslaget

Insändare
PUBLICERAD:
"De som främst kommer få betala priset är de elever som inte kommer kunna få det stöd och den skolgång de har rätt till" skriver insändarskribenten.
Foto: Lena Richardson

I FT den 17/1 kan man läsa:

"Det finns inget uträknat på det, utan det är sånt som man med sunt förnuft kan räkna ut att om man slår ihop två skolor och minskar antalet lärare, assistenter och administration så kan man spara väldigt mycket pengar, säger Patrik Fornander."

Det uttalandet av andre vice ordförande i BUN innehåller givetvis en korrekt analys att man sparar pengar på en sådan omorganisation, men Fornander hade lika gärna kunnat sagt: Det finns inget uträknat på det, utan det är sånt som man med sunt förnuft kan räkna ut att om man slår ihop två skolor och minskar antalet lärare, assistenter och administration så leder det till större klasser, sämre möjlighet till stöd för de som behöver det samt en otryggare skolmiljö.

Att nu i panik med syfte att spara pengar genomföra en sådan förändring är ingen bra idé. De som främst kommer få betala priset är de elever som inte kommer kunna få det stöd och den skolgång de har rätt till.

Oroliga föräldrar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.