• idag
  2 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Meningslöst miljöarbete

Insändare
PUBLICERAD:
Spelar ingen roll vad lilla Sverige gör, anser insändarskribenten.
Foto: Håkan Larsen/TT
Sverige kan inte göra någonting av betydelse för klimatförändringar. Sveriges andel av det globala koldioxidutsläppet är 1,2 promille, som sugs upp av våra skogar. Ett s.k. negativt utsläpp. Koldioxidbidraget är noll procent.

De stora bovarna Kina, USA, Indien, Pakistan m.fl. planerar stora ökningar av sitt utsläpp. Vad Sverige - numer ett fattigt land - för kostnader på 100-tals miljarder i panik gör, får ingen praktisk betydelse.

Detta ogenomtänkta vansinne drabbar mest våra fattiga. Vore bättre att försöka påverka de stora klimatbovarna, men då ska man veta att dessa länder på ett billigt sätt vill höja levnadsstandarden hos sin befolkning. Något som för dem är viktigare än ev. klimatförändringar.

Peter Tornborg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.