Föräldrar i Lesjöfors - se till era barn

Insändare
PUBLICERAD:
Det finns mycket bra i Lesjöfors men tyvärr också många som förstör, framhåller insändarskribenten som hoppas på större föräldraansvar..
Foto: Lena Richardson
Lesjöfors behöver hjälp av er föräldrar som har barn ute både dag, kväll och natt som eldar, förstör och river ner, till exempel postlådor, fönster med mera.

Det kan bli farligt om barnen till exempel får tag i medicin som man har beställt hem till postlådan och även när viktig post som remisser kommer bort.

Det har hänt många tråkiga saker den senaste tiden här som till exempel att fönster slagits sönder; julgransbelysningen vid Coop förstördes genom att klättra upp i granen, skruva ur lamporna och kasta i backen; eldar och klättrar på borden vid Coop, saboterar lyktstolpar och eldar nere i fabriksområdet, där det är förbjudet att vistas och där det kan bli allvarliga följder om deras brasor tar fart.

Snökäpparna på De Geersgatan rycktes upp, förstördes och slängdes över ett stort område.

Ljusmarschallerna på Lucia, som lyste upp Lesjöfors, genom ett väldigt arbete av ideellt arbetande personer, var inte heller uppskattat av en del ungdomar, utan de sparkades ut i vägen.

Spänner upp snubbeltråd över en väg, så en person var nära att snubbla innan tråden upptäcktes.

Sprayar ner fastigheter med färg och klottrar här och där. Bryter sig in i hus och husvagn och ställer till oreda.

De tror de har rätt till att förstöra andras egendom.

Tänk om era barn blir skadade eller era postlådor och fönster blir saboterade, era husfasader nerklottrade och brända, era utemöbler brända och vandaliserade vill ni att någon bryr sig då?

Det är dags att sätta ner foten och lära barn konsekvenser! Om vi alla hjälps åt att hålla ögon och öron öppna och bryr oss om varandra, så kan vi få ett tryggare och trevligare samhälle!

En bekymrad lesjöforsare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.