• idag
  6 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 apr
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Värmlandsjägare vill behålla älgjaktsmåndagen

Familj
PUBLICERAD:
Att dra igång älgjakten en måndag i oktober är en tradition Jägareförbundet i Värmland vill behålla.
Foto: Lena Richardson
På kvällen den 20 februari samlades medlemmar ur Sveriges största organisation för jägare, Svenska Jägareförbundet, till årsmöte för kretsen i Filipstad.

Ett tjugotal engagerade trotsade de halkiga vägarna för att delta i kretsens årsmöte och för att lyssna till länsförbundets ordförande Anders Olsson.

Han presenterade hur han ser på sitt och länsförbundets uppdrag och hur arbetet fördelas bland styrelse och anställda. Han redogjorde även grundligt för det arbete man från Värmland lagt på att påverka de nya jakttiderna i en för de värmländska jägarna och för viltet gynnsam riktning.

Vill behålla datum

Jägareförbundet i Värmland vill behålla älgjaktens start i oktober på en måndag, av i huvudsak logistiska skäl. Det blir mer praktiskt än med ett fast datum.

Anders Olsson berättade om förbundets arbete och om några aktuella förslag.

Vidare är Värmlandsjägarna skeptiska till nyttan med vårjakt på råbock. Men som Anders Olsson poängterade, oavsett vilka tider som står till buds så krävs ett etiskt riktigt agerande av alla som jagar.

Nästan bara omval

Styrelsen, som beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2019, omvaldes och består av ordförande Michael Helmersson, Brattfors, sekreterare tillika vice ordförande Jan Andersson samt kassören Clas-Göran Lindberg, båda Nordmark, ledamoten Thomas Eriksson, Lesjöfors, samt Benny Nord, Filipstad.

Som styrelsens suppleanter omvaldes Per-Herrman Larsson, Forshyttan, samt Henrik Skalare från Nordmark. Suppleanten Lars Skog, Lesjöfors, hade avböjt omval och nyvald till suppleant är Simon Molander, Nordmark.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.