• idag
  6 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 apr
  12°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Stipendiater från Johan Jansson stiftelse

Familj
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Årets stipendiater tillsammans med styrelsemedlemmar i Johan Janssons stiftelse. Från vänster Örjan Berlin, Gustav Johansson, Daniel Andersson, Ulrika Stierner, Christoffer Vannas, Parmida Ranji, Christina Berger, Malin Lindén, Stefan Filges, Emma Jonasson, Tobias Österlund, Kajsa Jansson, Susanne Hede, Magnus Hansson och Henrik Lundin.
Foto: Privat
Den 23 januari utdelades årets stipendier från Johan Janssons stiftelse. Stiftelse har stöttat cancerforskningen i Västra Götalands regionen i 22 år.

Stipendier till ett totalt belopp av 850 000 kronor utdelats till följande tio forskare, Daniel Andersson, Christina Berger, Mikael Dalén, Soushila Dolatabadi, Stefan Filges, Emma Jonasson, Malin Lindén, Christoffer Vannas, Gustav Johansson, och Tobias Österlund.

Därtill utdelades ytterligare 125 000 kronor i resestipendier under innevarande år. Totalt har stiftelsen under 22 år delat ut nästan 13 miljoner kronor till cancerforskningen i Västra Götalands region

– Vi som samlats fick ta del av forskarnas arbete, resultat och vilka framgångar som gjorts inom området muskuloskeletala tumörer, berättar Kajsa Jansson.

Styrelsen består av Kajsa Jansson, Karlskoga, ordförande, Susanne Hede, Karlstad, styrelseledamot, Owe Orrbeck, Göteborg, styrelseledamot, Magnus Hansson, docent och överläkare, klinisk patologi och cytologi, Sahlgrenska universitetssjukhuset Göteborg, Örjan Berlin, docent och överläkare, ortopedkliniken Sahlgrenska universitetssjukhuset Göteborg, Ulrika Stierner, medicine doktor, överläkare onkologiska kliniken Sahlgrenska universitetssjukhuset Göteborg samt Henrik Lundin, revisor och ekonomisk rådgivare.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.