• idag
  6 juni
  11°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.6 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  9 juni
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  10 juni
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

WHO: Möjligt att corona kan vara luftburet

Inrikes/utrikes | Coronaviruset
PUBLICERAD:
WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus. Arkivbild.
Foto: Salvatore Di Nolfi/AP/TT
Det finns en viss möjlighet att coronaviruset kan vara luftburet, uppger WHO vid en presskonferens på fredagen. Det skulle i så fall innebära att mindre droppkärnor kan spridas med luften och inandas.

Det är dock inte vetenskapligt fastställt att coronaviruset kan vara luftburet.

Coronaviruset har sedan tidigare bedömts spridas som en så kallad droppsmitta, där vätskedropparna från exempelvis en nysning snabbt faller till marken. Den stora smittrisken tros fortfarande ligga i att utsättas för just nysningar, hostningar eller kontaminerade ytor.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.