Hoppa till huvudinnehållet

Förening utsatt för skadegörelse

Publicerad:
Någon hade orsakat skadegörelse på SFK Filips fiskeplats vid dammen vid Skribotjärn.
Någon hade orsakat skadegörelse på SFK Filips fiskeplats vid dammen vid Skribotjärn. Foto: Filip Kowalski

SFK Filip försöker att se till att hålla trevliga fiskeplatser utmed Skribotjärn.

Men när en tillsynsperson nådde dammen under onsdagseftermiddagen fick hen se att någon förstört bord och stolar som föreningen ställt ut.

Tillsynspersonen som kom till fiskeplatsen vid Skribotjärns damm i onsdags fick lägga kraft på att städa upp efter en skadegörelse. Ett bord, några stolar och en landgång hade förstörts. Delar av de förstörda grejerna hade slängts i sjön.

Sannolikt har skadegörelsen ägt rum efter tisdagseftermiddagen, då en klubbmedlem varit där och fiskat och rapporterat att allt då såg fint ut på platsen.

– Det här innebär att vi kommer att få lägga våra resurser på fel saker. Det tar tid att reparera och skaffa nya saker. Det är så tråkigt att någon åker dit för att förstöra för nöjes skull, för det här kan inte handla om någonting annat, säger Tommy Bäck som är kassör hos SFK Filip.

Blir det så nu att ni inte kommer att kunna sätta ut fisk i sjön eftersom ni får lägga pengar på att återställa fiskeplatsen?

– Nej, det tror jag inte. Men det beror helt på vad det kostar att renovera det här.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFilipstadFiskeNyheterSFK FilipSkribotjärn

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.