Rämmendagarna flyttas fram till 2021

Publicerad:
Rämmendagarna brukar locka många besökare. Foto: Leif Tallmyren

Rämmendagarna, som är årets största händelse i Rämmen, flyttas fram till år 2021. I år när Rämmendagarna har sitt 10-årsjubileum skulle de ha ägt rum den 11-12 juli.

Men med hänvisning till coronapandemins effekter, samt rådande rekommendationer och föreskrifter från Folkhälsomyndigheten, har beslut nu tagits om att flytta fram Rämmendagarna till den 17-18 juli 2021. Då kommer 10-års jubileet att firas med ett extra festligt program.

Arrangörerna vill inte utsätta någon för smittorisk.

– Det var ett tungt beslut att ta men nödvändigt. Det är ju en sådan oro med coronapandemin och det återspeglas i allt i samhället, i synnerhet i kulturella aktiviteter och arrangemang, säger Hans Bergkvist från Rämmens bygdegårdsförening.

Rämmendagarna brukar locka mellan 800 och 950 besökare varje år. Förhoppningen var att det skulle ha kommit ännu fler i år eftersom det är tioårsjubileum.

Själva jubileumsfirandet flyttas också fram till nästa år. Det blir i princip årets program som flyttas fram till nästa år, med reservation för om de bokade artisterna kan nästa år eller inte.

Stort vakuum

Hans Bergkvist konstaterar att det blir ett stort vakuum i år eftersom Rämmendagarna är den största händelsen i byn sedan flera år tillbaka.

– Vi är en liten by med 100-150 fast boende, det kräver engagemang från många för både förberedelser och för genomförandefasen.

De uteblivna intäkterna i år drabbar både traktorklubben, bygdegården och hembygdsföreningen.

– Det slår olika hårt i olika föreningar, men så vitt jag förstår så klarar vi av det.

Rämmendagarna är ett samverkansprojekt i Rämmen som varje år arrangerat ett brett och varierande program under två dagar i juli. De startade år 2011 då Filipstads kommun hade sitt 400-års jubileum.

Hans Bergqvist från Rämmens bygdegårdsförening.
Hans Bergqvist från Rämmens bygdegårdsförening. Foto: Emely Wallo

Artikeltaggar

Filipstads kommunFolkhälsomyndighetenNöje/KulturNyheterRämmen

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare