Hoppa till huvudinnehållet

Allvarlig olycka vid Skribotjärn

Publicerad:
Två tonårsflickor skadades allvarligt i samband med en olycka med en fyrhjuling vid Skribotjärn. Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 18.15-tiden under onsdagskvällen inträffade en allvarlig olycka när två tonårsflickor hamnade i en ravin med en fyrhjuling vid Skribotjärn i Filipstad.

Ambulanssjukvården förde flickorna, som befarats ha skadats allvarligt, till sjukhus för vidare vård.

Polisen, räddningstjänsten och ambulanssjukvården deltog i räddningsarbetet när två tonårsflickor av okänd anledning hamnat i en ravin med en fyrhjuling vid Skribotjärn i Filipstad.

– När vi kom till platsen fick vi se två unga flickor som låg i ravinen, en av dem låg under fyrhjulingen, den andra låg bredvid den. Det här hände på Mörkhultsidan av Skribotjärn, längs järnvägen, säger insatsledaren Peter Karlsson från Bergslagens räddningstjänst i Filipstad.

Vad som har orsakat olyckan är oklart, men det fanns tecken på platsen att fyrhjulingen hade kolliderat med ett träd.

En av flickorna fördes till universitetssjukhuset i Örebro med ambulanshelikopter, medan den andra fördes i ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad för vidare vård. Sammanlagt deltog tre ambulansenheter i arbetet, en helikopter samt två vägambulanser, en från Hällefors och en från Hagfors då båda Filipstadsambulanserna vid tillfället hade andra uppdrag.

– Det här var en allvarlig olycka. Vi fick larmet klockan 18.13 och vi avslutade arbetet klockan 19.30, säger Peter Karlsson.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFilipstadSkribotjärnTrafikolyckor

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.