Begärs häktade för narkotikabrott

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Tre personer begärs häktade vid Värmlands tingsrätt då de är misstänkta för grovt narkotikabrott.
Foto: Arne Skorup
Tre personer begärs häktade av åklagare då de misstänks för grovt narkotikabrott.
Händelsen som föranlett misstankarna har inträffat inom Storfors kommun.

Det var under fredagen, den 21 augusti, som åklagare begärde de tre misstänka personerna häktade.

Alla tre (två män i 40-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern) misstänks för grovt narkotikabrott. En av männen är hemmahörande på den adress inom Storfors kommun där brottet ska ha begåtts, de andra två är bosatta på en ort i en annan del av Värmland.

Brottet tros ha begåtts någon gång mellan den 1 maj och 10 augusti i år.

Anledningen till att åklagaren vill häkta de misstänkta beror bland annat på att det anses finnas en risk att de på fri fot undanröjer bevis samt att brottet anses vara av så allvarlig art att fängelse finns med i straffskalan.

Om personerna kommer att häktas är nu upp till Värmlands tingsrätt att fastställa.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.