Hoppa till huvudinnehållet

NAIK fick nöja sig med oavgjort

Publicerad:
Filip Dahlöv, tränare för A-laget i fotboll i Nykroppa, summerar årets säsong som varit mycket upp och ner. Foto: Göran Persson

Ett hattrick av Taha Jaadari hjälpte inte - Nykroppa spelade oavgjort mot Åtorp 2 i säsongens sista match.

– Vi tappar det helt i andra perioden, säger NAIK-tränaren Filip Dahlöv.

Nykroppa bjöd upp till höstens sista fotbollsomgång hemma på Hammarvallen om fredagskvällen.

Efter en mycket stabil och självsäker inledning ledde NAIK med 3-0 (var av ett mål gjordes på straff) efter 38 minuter.

– Första halvleken tycker jag vi är totalt överlägsna - de har inget förutom ett självmål som vi gör, säger Nykroppas tränare Filip Dahlöv.

"Tappar det totalt"

När signalen för andra halvlek ljöd var det dock stark motvind NAIK möttes av på planen. Inget stämde för laget, vilket gästande Åtorp 2 utnyttjade och drog vinning av.

– Vi tappar det totalt och de lyckas komma ikapp. Vi orkade inte hålla upp och blev tvungna att byta runt lite och det tappar vi på, säger Dahlöv som fortsätter:

– Det är inte så mycket mer att säga - det var en typisk sista-match för säsongen när man inte har något speciellt att spela för

Fredagens 3-3-resultat gör att Nykroppa hamnar på en sjundeplats i tabellen med åtta poäng, strax ovan (med tio poäng) placerar sig just Åtorp 2.

Små marginaler

När Dahlöv ser tillbaka på säsongen liknar han den vid en berg- och dalbana där de små marginalerna varit avgörande.

– Det har varit mycket upp och ner tycker jag. Hade vi haft marginalerna på vår sida hade vi lika gärna kunnat legat i toppen. Det är små grejer som är skillnaden i år.

Han tar ändå med sig några positiva faktorer från året som gått:

– Det som varit roligt är att vi har haft en stor trupp, det har varit ungefär 40 spelare i spel i två lag. Och vårt juniorlag slutade två i sin serie så det ser vi positivt ut för framtiden.

Artikeltaggar

Åtorps IFFotbollHammarvallenNykroppaNykroppa AIK

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.