• idag
  23 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  26 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Flerfamiljshus i lågor – man anhållen för mordbrand

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Fredrik Karlsson
En lägenhet i ett flerfamiljsfastighet i Hällefors började brinna vid 19-tiden på onsdagen. Nu misstänks en man i 60-årsåldern för mordbrand.
Ingen person har förts till sjukhus.

Larmet om att det brann i ett flerfamiljshus i Hällefors inkom till SOS strax efter klockan 19 på onsdagskvällen. Räddningstjänst från Filipstad, Hällefors och Nora tillsammans med två ambulanser och polis skickades till platsen.

Styrkorna gjorde bedömningen att det var en totalbrand och att fastigheten med flertalet lägenheter var bortom räddning – även om alla boende kunde ta sig ut oskadda. I stället koncentrerade man sig på att skydda intilliggande byggnader.

Polisen upprättade en förundersökning gällande mordbrand då man inte kunde säga att branden hade någon naturlig förklaring. En man i 60-årsåldern greps ett par timmar senare och togs in till förhör, misstänkt för mordbrand.

– Han är anhållen efter förhör, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Vid klockan 00.30 uppger Räddningsregion Bergslagen att insatsen håller på att avvecklas, men att en styrka från räddningstjänsten blir kvar och bevakar under natten till torsdagen. Det ska då inte finnas något som tyder på att någon person saknas.

Fastigheten, som bedöms kunna rasa, spärras av för en teknisk undersökning, vilken ska genomföras när det svalnat på platsen.

– Tydligen är det så varmt där att man inte tror att tekniker kan beträda platsen förrän på fredag, säger Materne.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.