Hoppa till huvudinnehållet

Filipstad och Molkom representerat i höstsalong

Publicerad:
Nils Johannesson har två skulpturer på Höstsalongen, dels Orientens pärla (till vänster), dels den silverblanka Corkovado.
Nils Johannesson har två skulpturer på Höstsalongen, dels Orientens pärla (till vänster), dels den silverblanka Corkovado. Foto: Lena Richardson

På lördag öppnar Värmlands konstförening Höstsalongen 2020 på Rackstadmuseet i Arvika.

Två av de 67 konstnärerna som har fått en plats i salongen är Nils Johannesson från Filipstad och Johan Gaellman från Molkom.

Höstsalongen kommer att hållas öppen till och med en 26 november.

För Värmlands konstförening är höstsalongen en av verksamhetens stora höjdpunkter under året.

På lördag öppnar Höstsalongen 2020 på Rackstadmuseet i Arvika för att sedan pågå till och med den 26 november.

Vanligtvis brukar höstsalongens vernissage ha ett fullspäckat program med invigningstal och musik, men konstföreningen följer restriktionerna som följer till följd av covid-19 och kommer därför inte hålla ett traditionellt vernissage. Inne i museet kommer inte fler än 50 besökare att släppas in åt gången. Konstföreningen meddelar på sin hemsida att det kommer att finnas vakter på plats, liksom avståndsmarkeringar och handsprit.

Nils Johannesson från Filipstad är en av konstnärerna som kommer att delta i Höstsalongen 2020 på Rackstadmuseet i Arvika.
Nils Johannesson från Filipstad är en av konstnärerna som kommer att delta i Höstsalongen 2020 på Rackstadmuseet i Arvika. Foto: Lena Richardson

Merparten av konstverken till årets höstsalong valts ut av den enväldige jurymedlemmen, Göteborgskonstnären Patrik Andiné. 95 olika konstnärer anmälde sitt intresse till att vara med och 67 av dem fick en plats - totalt är det 123 konstverk som kommer att ställas ut. Dessutom kommer sammanlagt 17 konstverk av Värmlands konstförenings fyra olika stipendiater att visas.

Bland de 67 deltagande konstnärerna finns bland andra Nils Johannesson från Filipstad och Johan Gaellman från Molkom. Nils Johannesson kommer att ställa ut två av sina skulpturer i svetsat stål, medan Johan Gaellman ställer ut två konstverk i blyerts.

Johan Gaellman från Molkom kommer att ställa ut två konstverk i blyerts under Höstsalongen 2020 på Rackstadmuseet i Arvika.
Johan Gaellman från Molkom kommer att ställa ut två konstverk i blyerts under Höstsalongen 2020 på Rackstadmuseet i Arvika. Foto: Anders Hanson

Artikeltaggar

ArvikaFamiljFilipstadMolkomNils JohannessonNöje/KulturRackstadsmuseet

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.