Hoppa till huvudinnehållet

"Bra att stödja de lokala butikerna"

Publicerad:
På Karl Hedin kommer man ha lagerrensning med bra priser samt bjuda kunderna på korv med bröd. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

På onsdag är det kvällsöppet i Filipstad. Flera av butikerna håller extra öppet och nu hoppas handlarna på stöttning från invånarna.

– Det är bra att stödja de lokala butikerna, säger Ellinor Bergwall som jobbar på Magnolia.

Ellinor Bergwall och Emilia Persson, som jobbar på Magnolia, berättar att de under onsdagens kvällsöppet kommer finnas bra erbjudande.
Ellinor Bergwall och Emilia Persson, som jobbar på Magnolia, berättar att de under onsdagens kvällsöppet kommer finnas bra erbjudande. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Under onsdagens kvällsöppet finns det chans för de som vill passa på att fynda. När FT besöker några av butikerna i centrum berättar personalen att de kommer ha fina erbjudanden under kvällen.

– Vi kommer att ha lagerrensning med många bra priser. Vi kommer hålla till utomhus på innergården så här i coronatider. Vi kommer servera korv med bröd åt kunderna också, säger Alicia på Karl Hedin.

Även butiken Magnolia kommer att ge kunderna ett fint erbjudande.

– Vi kommer ha tjugo procent på hela sortimentet, förutom på redan nedsänkta varor, berättar Emilia Persson, som jobbar i butiken.

Inne på Colorama har man fått hem nyheter lagom till shoppingkvällen.

– Vi har fått in nya tapeter i sortimentet, säger Madde Berggren och visar upp en blommönstrad tapet som ligger rätt i tiden.

Madde Berggren, som jobbar på Colorama, berättar att de fått in nya tapeter i sortimentet.
Madde Berggren, som jobbar på Colorama, berättar att de fått in nya tapeter i sortimentet. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Förutom att butikerna håller öppet längre kommer också Ann-Sofie Jansson, tidigare kökschef på Grythyttans gästgiveri och Hennickehammars herrgård, att finnas på plats i Gallerian under kvällen. Hon har gjort nästan alla recept och lagat i stort sett alla rätterna i kokboken "Filipstad smakar godast". Den lokala kokboken kommer gå att köpa i flera av butikerna i centrum samt i matvarubutikerna. Överskottet av bokförsäljningen kommer att gå till Barncancerfonden.

På onsdag kväll kommer Ann-Sofie Jansson, som har gjort nästan alla recept och lagat i stort sett alla rätterna i boken, att finnas på plats i Gallerian. Boken kommer säljas på flera olika butiker i centrum.
På onsdag kväll kommer Ann-Sofie Jansson, som har gjort nästan alla recept och lagat i stort sett alla rätterna i boken, att finnas på plats i Gallerian. Boken kommer säljas på flera olika butiker i centrum. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Artikeltaggar

BarncancerfondenColoramaFilipstadKarl HedinNyheterShopping

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.