Hoppa till huvudinnehållet

Skickar ut 22 miljoner sms till alla invånare

Publicerad:
Folkhälsomyndigheten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) står som avsändare till de 22 miljoner sms som skickas ut.
Folkhälsomyndigheten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) står som avsändare till de 22 miljoner sms som skickas ut. Foto: Tommy Andersson

Från måndag den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Alla i samhället är skyldiga att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Detta gäller även vid firande av högtider.

Under måndag den 14 december skickas det ut 22 miljoner sms till alla invånare i landet. I detta sms står det: " Information från myndigheterna. Följe de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation."

Det är regeringen som har gett Folkhälsomyndigheten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i uppdrag att skicka ut detta sms. Som avsändare står det "Fohm, MSB".

Meddelandet skickas ut mellan klockan 09.00 och klockan 19.00. Detta meddelande har ingen länk. Krisinformation.se framhåller att du inte ska klicka på någon länk i något liknande sms.

Personligt ansvar

Du har ett personligt ansvar för att skydda dig själv och andra mot spridningen av covid-19.

Kortfattat innebär detta att du från och med 14 december är skyldig att:

– Stanna hemma vid symtom

– Begränsa nya nära kontakter

– Hålla avstånd till andra och undvika platser med trängsel

– Resa på ett så smittsäkert sätt som möjligt

- Arbeta hemifrån så ofta du kan

– Hålla en god handhygien

– Vara försiktig när du besöker personer som är 70+ eller tillhör en riskgrupp

Mer information om detta finns på krisinformation.se.

Artikeltaggar

CoronavirusetFilipstadFilipstads kommunFolkhälsomyndighetenMichael BjörklundMSBNyheterSara Virkki Björnberg

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.