Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel populärt till nyår

Publicerad:
Det är bråda dagar på Systembolaget i Filipstad. Det finns skyltar med konkreta tips som kunderna kan ha med sig innan de besöker butiken innan nyårsfirandet.
Det är bråda dagar på Systembolaget i Filipstad. Det finns skyltar med konkreta tips som kunderna kan ha med sig innan de besöker butiken innan nyårsfirandet. Foto: Filip Kowalski

Under nyårsaftonen lär en och annan kork skjutas upp i luften.

Firandet är ju förknippat med mousserande drycker.

– Generellt är det mousserande viner, däribland många alkoholfria alternativ, som säljs mest till den här helgen, säger Simone Skeppstedt som är butikschef för Systembolagets butik i Filipstad.

Systembolaget har svårt att gå ut med statistik över vilka typer av drycker som efterfrågas mest till nyårshelgen.

Simone Skeppstedt, som är butikschef för Systembolaget i Filipstad, kan bara uttrycka sig i generella termer. Men att det finns ett ökat intresse för mousserande viner, däribland champagne, är inte svårt att räkna ut.

Något som hon har kunnat se är att intresset för alkoholfria alternativ bland de bubblande dryckerna har ökat successivt med åren.

– Det är jättebra att det är så - och det är bra att det finns gott om alternativ att välja mellan, säger hon.

Gott om skyltar

I Filipstad kommer Systembolaget ha öppet fram till och med nyårsafton. Tillsammans med personalen hoppas Simone Skeppstedt på att det blir en coronasäker handel i butiken. Både utanför och inne i affärslokalen finns gott om skyltar med tips på hur man kan tänka för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.

– Något man kan tänka på att göra är att komma hit själv, så att man inte handlar i grupp. Vi har ett maxantal när det gäller kunder i butiken, säger Simone Skeppstedt.

Något som potentiella kunder skulle kunna göra, som hon ser det, är att planera sina inköp för att minska tiden för vistelsen inne i butiken.

– Ja, man kan planera innan man kommer hit och handlar. Skulle det vara så att man vill skapa en nyårsmiddag har vi en chattfunktion på vår hemsida. Genom den kan man få tips om hur man kan göra för att kombinera mat med dryck och det går även att se vilka drycker som finns i butiken i Filipstad, säger hon.

Artikeltaggar

AlkoholChampagneFilipstadMat och dryckSystembolaget

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.