Hoppa till huvudinnehållet

Henriksson gånger två i Filipstad

Publicerad:
Nordmarks Josef Henriksson går nu över till Filipstad.
Nordmarks Josef Henriksson går nu över till Filipstad. Foto: Filip Kowalski

Nu står det klart att bröderna Henriksson, Josef och Christoffer, kommer att spela tillsammans under kommande säsong i Filipstad. Att de spelat i samma lag samtidigt förut har aldrig hänt, eller hur ligger det till egentligen? FT frågar bröderna.

– Jag har aldrig spelat lagsport tillsammans med syskonen förutom en säsong hockey, så det är så klart en stor bidragande orsak till att jag vill stanna en säsong till i Filipstad, det blir extra kul att få spela med brorsan. För egen del har jag inte så många år kvar i kroppen men jag vill alltid åstadkomma något med fotbollen och jag känner att det finns ett driv i Filipstad. Jag har fått ett gott intryck och det finns en framåtanda i truppen. Min egen förväntning är att vi ska vara ett topplag i serien. Marcus (Alperud reds anm.) ska ha en stor eloge för han har utvecklat både föreningen och individuellt, säger Christoffer Henriksson.

Att bröderna inte skulle ha spelat ihop tidigare är något hans bror Josef Henriksson dementerar och får sig ett gott skratt över.

– Han kommer inte ihåg det men vi har spelat tillsammans i Filipstad i division 5 för länge sedan. Jag tror det var 2010 vi spelade där samtidigt. Jag spelade kanske inte lika mycket som Stoffe då, för jag var ju yngre, men vi var i samma lag i alla fall, säger han och skrattar.

Omväxling

Josef Henriksson har under de senaste fem säsongerna spelat i Nordmark, men har nu valt att gå över till sin moderklubb Filipstad.

– Jag hörde att det finns en satsning mot division 4 och det tyckte jag lät intressant. Jag ser det även som lite omväxling efter fem år i Nordmark. Sedan ska det bli roligt att få spela med brorsan så klart, säger han.

Nöjd tränare

Filipstads tränare Marcus Alperud är glad för att ha bröderna i truppen.

– Josef Henriksson från Nordmark kommer till oss. Han är en startspelare som är riktigt duktig. Även hans bror Christoffer Henriksson, som spelade med oss förra säsongen, kommer att fortsätta hos oss. När Stoffe har en bra dag är han en av seriens bästa spelare.

Christoffer Henriksson (till vänster) fortsätter en säsong till i Filipstad.
Christoffer Henriksson (till vänster) fortsätter en säsong till i Filipstad. Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

FilipstadFotbollMarcus AlperudSport

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.