Hoppa till huvudinnehållet

Inga bänkar kvar i hållplatskuren

Publicerad:
Bänkarna är borta och kvar finns bara stolparna.
Bänkarna är borta och kvar finns bara stolparna. Foto: Göran Persson

För några veckor sedan togs alla bänkar bort i hållplatskuren på resecentrum i Filipstad. Orsaken uppges vara att det uppehöll sig personer där som inte skulle åka buss.

Nu står bara stolparna kvar, som resenärer i värsta fall kan skada sig på. En resenär uppger till FT att hen fick veta att det var coronapandemin som var orsaken till att bänkarna togs bort. Men hen köper inte förklaringen eftersom liknande bänkar finns kvar på andra busstationer på andra orter.

Det finns några bänkar kvar utanför hållplatskuren - men de är fulla med snö.

Bänkarna i hållplatskuren togs bort för några veckor sedan.

– Det gjordes för en tid sedan. Anledningen var att vi hade mycket människor där som inte åkte kollektivtrafik och vi fick in kundsynpunkter att man ville stå i kuren och vänta. Beslutet blev att ta bort bänkarna så att de som reser kollektivt kan stå i kuren och vänta på bussen, säger Markus Bergman, trafikchef buss, på Region Värmland kollektivtrafik.

Efter diskussioner

Han uppger att beslutet togs efter diskussioner med kommunen.

– Så här har vi gjort på andra ställen också, säger han.

När det gäller stolparna som står kvar i kuren så säger Markus Bergman att han ska be någon att åka dit och titta hur det ser ut.

Det finns inga bänkar kvar i hållplatskuren.
Det finns inga bänkar kvar i hållplatskuren. Foto: Göran Persson

Han känner inte till att det finns några problem med infravärmen i kuren.

– Det finns en sensor i kuren som ska slå på värmen när någon går in. Jag ska kolla detta med hållplatsservice.

Under år 2019 var antalet påstigande vid busstationen i Filipstad 78 789 personer. Förra året var siffran 55 022 personer, orsaken till nedgången är coronapandemin som har gjort att färre personer har åkt med kollektivtrafiken.

Hur det kommer att se ut i framtiden på resecentrum i Filipstad vet han inte.

– Vi testar nu för att se om det funkar för kunderna, annars får vi sätta tillbaka bänkarna eller hitta en annan lösning. Ett alternativ är lutbänkar som man kan luta sig mot.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads kommunKollektivtrafikMarkus BergmanNyheter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.