Hoppa till huvudinnehållet

Bänkar sätts tillbaka i hållplatskur

Publicerad:
På fredag ska bänkarna sättas tillbaka i hållplatskuren.
På fredag ska bänkarna sättas tillbaka i hållplatskuren. Foto: Göran Persson

På fredag ska bänkarna sättas tillbaka i hållplatskuren vid Filipstads busstation. Värmlandstrafik uppger också att felsökning pågår gällande infravärmen som inte fungerar i kuren.

Markus Bergman, trafikchef buss på Region Värmland, säger till FT att de håller på att titta om det går att hitta en bättre lösning med bänkarna i hållplatskuren, eventuellt kan det bli så kallade lutbänkar som resenärerna kan stå och luta sig emot.

– Hållplatsservice har varit där och tittat och mätt om man kan sätta dit ståbänkar, men det blir inte förrän till våren i så fall eftersom man måste göra om allting inne i kuren. Tills dess sätter vi tillbaka bänkarna, säger Markus Bergman.

Som FT tidigare har berättat om så togs bänkarna bort för ett antal veckor sedan, orsaken uppges vara att det uppehöll sig personer där som inte skulle åka buss.

Oklart fel

Det pågår även felsökning för att hitta orsaken till varför infravärmen inte fungerar i hållplatskuren.

Han uppger att det har eldats inne i kuren så att det har blivit bränt uppe i taket. Det kan vara jordfelsbrytare som har slagit ifrån eller något annat fel, menar han.

– Hållplatsservice tittar på detta och ser över det, avslutar han.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads kommunKollektivtrafikMarkus BergmanNyheterVärmlandstrafik

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.