Hoppa till huvudinnehållet

"De känner att de struntar i lilla Nykroppa"

Publicerad:
Hasse Sundling vill se ett mer levande Nykroppa.
Hasse Sundling vill se ett mer levande Nykroppa. Foto: Göran Persson

Hasse Sundling är relativt nyinflyttad i Nykroppa, flyttlasset gick 2019. Han trivs bra i det lilla samhället men något han märkt av sedan flytten är att många invånare känner sig svikna av kommunen.

– Känslan är att de känner att de struntar i lilla Nykroppa, att man känner sig sviken av kommunen, säger han.

Hasse Sundling berättar att han trivs bra i Nykroppa och att han gärna vill "dra i gång något" för att få liv i byn. Han vill se ett levande Nykroppa.

– Jag kan dra i gång något. En bar eller vad som helst, jag vill bara att det ska börja leva här igen, säger Hasse Sundling och skrattar.

Han tillägger:

– Jag vill att det ska hända något positivt här. Det finns en grupp här med en samling människor som brinner för Nykroppa. De kallar sig för Närmiljögruppen och där har jag gått med. Av det jag hört så är man besviken över hur kommunen behandlat deras önskemål tidigare. Att kommunen sagt att de ska hjälpa till men att de har backat ur.

Hasse Sundling är relativt nyinflyttad i Nykroppa och har reagerat på att många är besvikna på kommunen.
Hasse Sundling är relativt nyinflyttad i Nykroppa och har reagerat på att många är besvikna på kommunen. Foto: Privat

Sevärdheter

Närmiljögruppen kommer att hålla ett möta i mars för att diskutera olika frågor.

– Vi tänker prata och diskutera om de olika aktiviteterna och sevärdheterna som finns här i Nykroppa, avslutar Hasse Sundling.

Artikeltaggar

CentrumEvenemangFilipstadFilipstads kommunNyheterNykroppaSevärdhet

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.