Hoppa till huvudinnehållet

Prov på medborgarförakt

Publicerad:
Medborgarförakt är någonting som insändarskribenten har blivit utsatt för, efter att folkomröstningen Foto: ADAM IHSE / TT

Det må vara klokt eller oklokt, rätt eller fel med den planerade ommöbleringen av elever i vår lilla stad. Framtiden får utvisa till vilken nytta.

Men att lura alla på folkomröstningen med banala och genomskinliga argument om praktiska och logistiska svårigheter och därför förlägga den till oktober är direkt kränkande mot oss alla, inte bara de som engagerat sig i frågan.

Politikerförakt är tråkigt och ofta oförtjänt, medborgarförakt har jag dock hittills inte stött på. Och här, i vår lilla stad där alla känner alla och man vill tro att en av demokratins värsta avarter, prestigen, borde kunna hållas utanför farstun??

Än är detta inte försent.

Släpp på prestigen och finn en lösning!

Staffan Winbergh

Artikeltaggar

DemokratiFilipstads kommunFolkomröstningarInsändare

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.