Tuppkaka - enkelt och gott påskfika

Hus & hem
PUBLICERAD:
Enkel och mycket god tuppkaka - perfekt till påskfikat.
Foto: Emely Wallo Bergare
Med få ingredienser svänger du lätt ihop en försvinnande god Tuppkaka - ett riktigt passande kaffedopp så här i påsktider!
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 75 g smält smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • mandelspån eller skållad, hel mandel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt.
  2. Vänd ner smör och mjöl. Var noga med att röra så lite som möjlig i detta steg för att inte göra kakan hård.
  3. Använd en springform, cirka 22 centimeter i diameter. Smörj kanterna på formen och lås fast ett bakplåtspapper på formens botten. Häll i smeten och strö över mandelspån/skållad mandel.
  4. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Dekorera sedan med florsocker och gärna något påskigt, så som chokladägg eller marsipankycklingar.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.