Hoppa till huvudinnehållet

IP-Only svarar: ”Vi tar det på största allvar”

Publicerad:
Hösten 2020 grävdes det för fiber i området - sedan dess har även sett ut så här.
Hösten 2020 grävdes det för fiber i området - sedan dess har även sett ut så här. Foto: Emely Wallo Bergare

Diket som grävdes vid höstens fiberarbete står öppet, samtidigt är vägen också fortfarande täckt av lera, jord och stenbumlingar.

FT vände sig till IP-Onlys presschef Niclas Karnhill för att få veta varför det lämnats så här och när vägen kan tänkas vara återställd igen.

När Niclas Karnhill svarar i telefon sitter han i bilen. Då företaget, berättar han, är verksamt i 80 kommuner i landet kan han på rak arm inte svara på frågorna om grusvägen intill Daglösen.

– Jag måste kolla med byggprojektet i Filipstad.

Via mejl berättar han senare att det framkommit att den entreprenör IP-Only anlitat för att utföra grävjobbet måste åtgärda vissa fel och brister som uppstått under arbetet.

”Vi gör alltid en kontrollbesiktning efter att entreprenören utfört grävarbete och återställning, och denna besiktning visade att entreprenören måste åtgärda vissa fel. Vi beklagar att det varit vissa kvalitetsbrister, det är ovanligt att dessa fel uppkommer och vi tar det på största allvar. Arbetet har inte nått den nivå vare sig kunderna eller vi själva förväntar oss, och utöver att åtgärda felen ska entreprenören ta fram en handlingsplan så att dessa misstag inte sker igen.”

Karnhill avslutar mejlet med att skriva:

”Vi har redan investerat 300 miljoner i Värmland och har en offensiv utbyggnadsplan för Filipstad och fler områden, och vi ser nu fram emot att koppla upp tusentals personer till snabbt bredband under 2021. Självklart ska vi hålla samma kvalitet vi haft i andra områden, vi har nolltolerans mot felaktiga återställningar, vilket vi varit tydliga mot entreprenören med.”

När ett återställningsarbete av vägen kan vara igång, är dock fortfarande oklart.

Artikeltaggar

FibernätFilipstadFilipstads kommunIP OnlyNyheter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.