Hoppa till huvudinnehållet

Trevlig arbetsdag vid Potten

Publicerad:
Peter Kunert rodde lastpallar till andra sidan. Patrik Andersson och Tommy Bäck hjälptes åt att lasta båten. Foto: Göran Persson

Under lördagen samlades ett 30-tal medlemmar i SFK Filip för en arbetsdag vid Potten. Bland annat lades det ut nya fräscha lastpallar vid strandkanten -som fiskare kan stå säkert på.

Dagen bjöd på ett riktigt aprilväder - trots flera plusgrader snöade det ibland. Men det blev ändå en härlig arbetsdag utomhus för medlemmarna i fiskeklubben SFK Filip.

Ett företag hade skänkt lastpallarna till klubben. De passade perfekt för att lägga ut vid strandkanten, där går det sedan att stå bekvämt och säkert när man fiskar.

Viktig säkerhet

De gamla lastpallarna hade gjort sitt och plockades ihop i en hög, för att kunna eldas upp under vintern. Det här arbetet är också viktigt för att säkerställa säkerheten för de som fiskar vid Potten, så att ingen ramlar på grund av dåligt underhållna fiskeplatser.

– Vi vill inte att någon ska skada sig. Det är ett företag som har skänkt oss lastpallarna, berättade Tommy Bäck, kassör i SFK Filip.

Peter Kunert rodde över delar från lastpallar till andra sidan sjön.
Peter Kunert rodde över delar från lastpallar till andra sidan sjön. Foto: Göran Persson

Under arbetsdagen hjälpte dessutom kvinnorna till med att städa ur klubbstugan.

Bra bokningsläge

Potten utnyttjas flitigt av många fiskare. Förra året var det rekordmånga som passade på att fiska vid Potten, förklaringen är av allt att döma en pågående coronapandemin som gör att fler vill hitta möjliga aktiviteter utomhus.

Nya lastpallar bildar en säker gångväg längs med strandkanten.
Nya lastpallar bildar en säker gångväg längs med strandkanten. Foto: Göran Persson

Även i år ser bokningsläget bra ut.

– Alla helger i maj, juni och halva juli är redan uppbokade, berättade Tommy Bäck.

Finns regnbåge

Under ytan simmar det massor av regnbåge. Fram till midsommar planteras det in cirka 300 kilo regnbåge i den cirka två hektar stora sjön. Medelfisken väger cirka 800 gram.

Enskilda personer, företag och föreningar har möjlighet att hyra Potten för att fiska. Och många fiskare är ”stamgäster” vid Potten.

– Det är många som återkommer.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads kommunFiskeNyheterSFK Filip

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.