Hoppa till huvudinnehållet

Filipstads FF: Taggade inför premiärmatch

Publicerad:
Josef Henriksson, som senast kommer från spel i Nordmark, har imponerat stort på tränare Marcus Alperud sedan han valde att börja spela i Filipstad.
Josef Henriksson, som senast kommer från spel i Nordmark, har imponerat stort på tränare Marcus Alperud sedan han valde att börja spela i Filipstad. Foto: Filip Kowalski

Filipstads FF har tränat tre gånger i veckan sedan januari och trots att det inte har kunnat genomföras några träningsmatcher är laget taggat inför seriestart och premiärmatchen den 4 juni mot Råtorp hemma på Kalhyttan.

– Vi har som målsättning att vara topp tre, säger tränare Marcus Alperud.

Han tycker att laget känns väl förberett för seriestart trots uteblivna träningsmatcher under försäsongen.

– Vi har tappat några spelare, men vi samtidigt några som tillkommit och vi har förstärkt laget. Vi har tränat tre gånger i veckan sedan januari och nu när det blivit bättre fotbollsväder den senaste tiden har vi haft större uppslutning på träningarna. Vi är minst tjugo spelare per träning. Det har inte varit några träningsmatcher vilket såklart påverkar oerhört mycket, men det är samma för alla. Vi har börjat träna ihop oss nu på slutet, vi har genomfört lite spel på större ytor för att få känna på spelet på planen lite, vi har lyckats med det internt. Vi har även pratat mer taktiskt de senaste två veckorna när vi fick reda på att vi får köra i gång, säger han och tillägger:

– Vi har förberett oss på hur vi ska spela och hur vi ska tänka och vi har försökt att få in de nya spelarna bra i laget. Vi vill bli bättre än förra säsongen och vi har som målsättning att vara topp tre. Sedan är det klart att det kan bli tufft för det är nog många lag som vill slå oss och det finns tuffa motstånd. För oss som fått in nya spelare också så måste vi även få in dem i spelet och i laget på ett bra och pedagogiskt sätt.

Den 4 juni är det säsongspremiär för Filipstads FF. Då möter de Råtorp hemma på Kalhyttan.
Den 4 juni är det säsongspremiär för Filipstads FF. Då möter de Råtorp hemma på Kalhyttan. Foto: Jennifer Sundelin

"In i hetluften"

Då träningsmatcherna inte gick att genomföra på grund av den rådande pandemin finns det såklart frågetecken om hur det kommer gå när väl seriespelet drar i gång.

– Man får ha överseende med att starten kanske inte blir perfekt, man får se de första matcherna lite som en försäsong. Man går ju från träning rakt in i hetluften nu, vilket gör att man kanske inte har toppformen direkt. Men jag tycker våra träningar ser bättre och starkare ut för varje träning och nyförvärven har anpassat sig bra, det är riktigt roligt att se.

Största hotet

Det värsta motståndet ser han i Kristinehamnslaget.

– Kristinehamn är favorittippat i serien och jag tror att de kommer vara det värsta motståndet. De har på pappret ett väldigt namnstarkt lag, så det är största hotet. Även Hammarö tror jag kommer spela väldigt bra. De har en ny tränare och jag tror att de kan bli starka.

"Imponerat stort"

Ett av de nya ansiktena i Filipstad är Josef Henriksson som senast kommer från spel i Nordmark. En spelare som Marcus Alperud vill lyfta lite extra.

– Han har verkligen imponerat stort. Han är en tongivande spelare som verkligen visat upp sig och har redan utvecklats sedan han kom till oss. Han har kommit in otroligt bra i laget.

Hur känns det att dra i gång?

– Jag ser positivt på starten och jag har höga förväntningar på säsongen. Det ska bli riktigt kul! avslutar han.

Marcus Alperud, tränare för Filipstads FF.
Marcus Alperud, tränare för Filipstads FF. Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

Filipstads FFFotbollKalhyttanMarcus AlperudSport

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.