Hoppa till huvudinnehållet

Inventering av hundlatriner

Publicerad:
Arkivbild på en hundlatrin i en annan kommun.
Arkivbild på en hundlatrin i en annan kommun. Foto: Anton Lernstål

I ett medborgarförslag föreslås fler hundlatriner i kommunen, samt påsar vid dessa till hundägarna. Kommunstyrelsen har behandlat förslaget och vill nu att förvaltningen ser över hur många hundlatriner som finns idag.

De två personer som har skrivit medborgarförslaget menar att det ligger avföring från hundar runtom i samhället eftersom hundägare inte har råd med påsar för att ta upp detta - vilket blivit ett samhällsproblem.

Först ville kommunstyrelsen inte gå vidare med förslaget, men Cecilia Albertsson (M) tyckte det var viktigt att ta frågan på allvar eftersom invånare faktiskt har tagit sig tid att lyfta problemet.

– Jag menade att vi borde ge förvaltningen i uppdrag att se över hur många hundlatriner vi har och det fick de i uppdrag av kommunstyrelsen. Det var jag nöjd över, säger Cecilia Albertsson som tycker det är viktigt att ta unga personer på allvar när de har tagit sig tid att lyfta ett reellt problem.

– Vi måste ha gjort en inventering, en behovsanalys och se över eventuella kostnader.

Cecilia Albertsson (M).
Cecilia Albertsson (M). Foto: Göran Persson

Artikeltaggar

Cecilia AlbertssonHälleforsHällefors kommunMedborgarförslagNyheter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.