Hoppa till huvudinnehållet

Större chans att få napp

Publicerad:
Tore Hopman (till vänster) och Patrik Andersson från SFK Filip släppte i sammanlagt 70 kilo regnbåge i Skillerälven under torsdagen.
Tore Hopman (till vänster) och Patrik Andersson från SFK Filip släppte i sammanlagt 70 kilo regnbåge i Skillerälven under torsdagen. Foto: Filip Kowalski

Regnbågar från Gustavalax släpptes under torsdagen in i Skillerälven mellan Kvarnbron och Storbrodammen.

– Det här är vår sommarlovsaktivitet för alla ungdomar i åldrarna 4-15 år, säger sportfiskeklubben Filips ordförande Tore Hopman om satsningen på att sätta i ädelfisk i vattnet.

Sportfiskeklubben Filipstad har skapat en liten sommartradition i form av ett isläpp av regnbåge i Skillerälven mellan Kvarnbron och Storbrodammen.

– Jag tror att det är tredje eller fjärde året som vi gör det här, säger Tore Hopman som är ordförande i Sportfiskeklubben Filip.

Regnbågen kom med djurtransport till Skillervägen från Gustavalax för transport i tunna den sista biten till Skillerälven.
Regnbågen kom med djurtransport till Skillervägen från Gustavalax för transport i tunna den sista biten till Skillerälven. Foto: Filip Kowalski

Under torsdagen kom en djurtransport till Filipstad fullastad med regnbåge från Gustavalax, sportfiskeklubben Filips mångåriga leverantör. Först släpptes 100 kilo fisk in i Skribotjärn, därefter släpptes 70 kilo in i Skillerälven för ungdomsfisket. Sista stoppet blev Potten där det också skulle släppas i ädelfisk.

– Vi släpper i fisk mellan Kvarnbron och Storbrodammen eftersom vi vill att fler ungdomar ska få möjlighet att fiska och intressera sig för fiske. Och vi har också märkt att intresset bland ungdomarna har ökat, säger Tore Hopman.

Fram till den 19 augusti kommer det endast vara tillåtet för ungdomar i åldrarna 4-15 år att fiska gratis i mellan Kvarnbron och Storbrodammen. Föreningen hoppas att alla fiskeintresserade vuxna ska respektera att det handlar om en sommarlovsaktivitet och istället köpa fiskekort i andra fiskevatten. Samtidigt uppmanar sportfiskeklubben Filip att vuxna följer med sina barn till vattnet, så att de inte ramlar i älven utan uppsikt.

– Det finns flera platser för ungdomarna att fiska på utmed vattnet, det finns till exempel pallar på flera ställen, säger Tore Hopman.

Redan innan fisken släpptes i Skillerälven fanns sommarlovslediga ungdomar på plats vid fiskeplatserna utmed vattnet.
Redan innan fisken släpptes i Skillerälven fanns sommarlovslediga ungdomar på plats vid fiskeplatserna utmed vattnet. Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

Djur och naturFilipstadFiskeSommarSommarlov

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.